PIRILIDES OFFICE BUILDING

  • PIRILIDES OFFICE BUILDING project - thumbnail view 10
  • PIRILIDES OFFICE BUILDING project - thumbnail view 1
  • PIRILIDES OFFICE BUILDING project - thumbnail view 2
  • PIRILIDES OFFICE BUILDING project - thumbnail view 3
  • PIRILIDES OFFICE BUILDING project - thumbnail view 4
  • PIRILIDES OFFICE BUILDING project - thumbnail view 5
  • PIRILIDES OFFICE BUILDING project - thumbnail view 6
  • PIRILIDES OFFICE BUILDING project - thumbnail view 7
  • PIRILIDES OFFICE BUILDING project - thumbnail view 8

PIRILIDES OFFICE BUILDING

Расположение: LIMASSOL
Статус проекта: ЗАВЕРШЕННЫЕ

PROJECT DESCRIPTION

The project is about an office building of a well known Advocate - Legal Consultant in Limassol-Cyprus. The plot is situated in a privileged quiet neighborhood in the center of the town close to the seaside and next to the public zoo park. The concept for the design idea of the building is based on the ‘periscope’, with a static orientation and view of the sea.

The main functions of the building are developed in 5 different levels that take over a total in area of 1000sq.m. It is further separated in 3 horizontal zones. The intermediate zone, centrally positioned on the 3rd floor, is the heart of the building as it houses the managerial and administrative departments for better functionality and supervision of the whole building. The basement is used as parking area and the ground floor is the main entry foyer and reception area as well as further parking.

CONCEPT - MATERIAL USE

The main idea and functionality are expressed by the simple use of fair faced concrete that makes up the 3 blind sides of the building and a glass curtain wall system on the south side, creating an austere and yet simple but stern look. Wooden beams are placed vertically as filters for the sun and to further control the south east orientation.
 

 

Built Area: 1500m2
Client: NEOPHYTOS PIRILLIDES
Structural Engineer: HYPERSTATIC ENG. DESIGN
M+E Engineers: HITECO LTD
Quantity Surveyor: ANDREAS G. ATHANASIOU
Contractor: G.N. KOKKONIS & SON LTD
Photographs: © Christos Papantoniou